En Kuralları Of Yangın Kapısı

Çift kanatlı yangın bapsı binanın mimari örgüsı özellikle başlamak üzere kullanma amacına ve kullanan nüfus nüshasına nazaran tasarlanan kapıdır. Aynı anda birbir hayli insanın kullanabileceği tarzda tasarım edilen çift kanatlı yangın bapları, mualla binalar ile aynı anda yüzlerce insanoğlunun bulunmuş olduğu düzenışmutaş merkezleri, hastaneler, fabrikalar veya okullar gibi binalarda tercih edilmektedir.

Yapı çıkışlarında kullanılan kapılar hizmetlevi yüz farklı malzemelerden üretildiği muhtevain ısıya dayanıklı bileğildir. Bu nedenle facia esnasında kullanılamaz ve insanoğlu ciğereride mahsur kalabilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin olduğu binalarda yapı boyunun 21,5 metreyi geçmesi halinde yangın merdiveni yapkaloriın etrafının düşmemesi derunin ve yangın merdiveninin dayanıklı olup sadmeya münasebet vermemesi midein kapatılmalıdır.

Her yangın merdiveninin her iki kanatında korkuluk, küpeşte evet da cidar bulunması gerekmektedir. 

Yangın kapısının ürün kalitesi ne denli uygun ise buna rabıtalı olarak da yangına dayanıklılık süresi artmaktadır. Dolaysıyla ürün kalitesinin atması da yanı sıra paha peşışını getirmektedir.

çoklukla pencerelerin, balkonların veya belirlenmiş çıkış noktalarının doğruında bulunurlar ve kişilerin binaya tekrar girmeden dünya seviyesine emniyetli bir şekilde ulaşmalarını katkısızlarlar.

Yangın merdivenleri dâhilen ve haricen gestaltlabilmekle baş başa elan çok haricen meydana getirilen yangın merdivenleri tercih edilmektedir. Bunun gerçek sebebi arazi kaybına öz vermemesi ve henüz azca maliyetle işlemin tamamlanabilmesini sağlamasıdır. Bazı binalarda ise yangın merdivenleri binaya yandaki beton merdivenler şeklinde bayındırlık yangın kapısı edilirken diğerlerinde muahharen eklendikten sonra binalabilmektedir. Bu kaçış merdivenleri binanın koşullarına göre çeşitli şekillerde özel dizayn ya da katlanabilir biçimde de tasarlanabilmektedir.

Yangın Kapısı İşaretlemeleri: Yangın bapları ekseriya üzerlerinde yangınla müntesip bilgilerin bulunduğu kâraretlemelere sahiptir. Bu işçilikaretlemeler, bapnın yangın sınıfını, dayanıklılık süresini ve öteki önemli bilgileri belirtir.

Yangın kapısı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Bapnın spontane kapanmasının peşi sıra kilit devreye girer ve tütün ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi kızılır. Bu önlem bapnın sıkı cimriya kapanmasını sağlamlamaktır.

Evlerde, sorunyerlerinde, okullarda ve çeşitli mutluluk kurumlarında olması gereken yangın merdiveni şartları nelerdir? Yangın merdivenleri, yangın anlamış olurında insanların hızlı ve zorlamasız halde yangın alanlarını vazgeçme etmesi sinein kullanılmakta olan önemli konstrüksiyonlar arasındadır.

Fakat hordaki kriterlerin hepsine aynı anda iye olan bu tip binalarda tek yangın çıkışı ve yangın merdiveni örgülması zorunlu olarak akseptans edilmektedir.

Yangın Sızdırmazlığı: Yangın bapları, yangın esnasında alevlerin ve kötüın geçişini mâni olmak derunin özel olarak mutasavvertır. Yangın sırasında kapının sızdırmaz olması, yangının başka odalara yahut binalara yayılmasını engeller.

Yaman geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Kötü sızmasını mâni olmak amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapları, binanızın veya tesisinizin ihtiyaçlarına bağlamlı olarak birkaç farklı saye seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin reva cevaz olmadan dışarıdan harismalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kadar) mevcuttur.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *